Provincie Drenthe

Eikenprocessierups verwijderen Drenthe

De afgelopen jaren is het aantal eikenprocessierupsen in Drenthe explosief gegroeid. In alleen de gemeente Emmen waren er 70.000 waarin de eikenprocessierups aanwezig was. Veel te veel om weg te halen voor de actieve bestrijders, waardoor veel mensen in Drenthe overlast hebben ervaren door de vervelende brandharen. Door de explosieve groei van de eikenprocessierups kunnen ook de natuurlijke vijanden het niet meer aan. Daarom moeten de nesten verwijdert worden, en dat kunnen wij voor u doen.

Werkgebieden in Drenthe

In principe kunnen wij overal in Drenthe nesten komen verwijderen. Maar om zoveel mogelijk mensen van dienst te kunnen zijn, plannen wij het zo in dat we effectief te werk kunnen gaan en zo veel mogelijk mensen kunnen helpen op een dag. Zo kan het dus voorkomen dat u een paar dagen moet wachten na uw aanvraag . Wij hopen natuurlijk op begrip voor deze situatie.

Werkwijze verwijderen eikenprocessierups

We zullen met een hoogwerker naar u toe komen. Indien de boom op een plek staat waar geen hoogwerker terecht kan, dan dient u dit van tevoren aan te geven. Zo kunnen we op zoek naar een andere oplossing. Voorzien van de juiste beschermende kleding, zullen wij met twee man sterk de boom onder handen neem met een industriƫle stofzuiger. Na afloop zullen wij het EPR afval afvoeren naar een erkende afvalverwerker.

Tevens zijn wij aan het testen met een natuurlijk bestrijdingsmiddel. Indien wij dit volledig gaan gebruiken dan zal dat uiteraard gemeld worden.

Contact

Mocht u de eikenprocessierups willen laten verwijderen in Drenthe, neemt u dan uiteraard contact op met ons! Denkt u bij de aanvraag ook even aan eventuele buurtgenoten die ook in hetzelfde schuitje als u zitten?

Wij vragen u, in verband met de drukte, het aanvraagformulier op deze website in te vullen. Als wij deze zo volledig mogelijk van u ontvangen hebben, nemen we zo snel mogelijk contact met u op. Indien u ook nog andere vragen heeft betreffende de eikenprocessierups, kunt u altijd een mailtje sturen naar info@eikprocessierups-noordnederland.nl